Despre Asociatia Bucurestiul meu drag

Traieste clipa, pastreaza clipa!

Te invitam sa spunem impreuna povestea vizuala a orasului nostru, asa cum il iubim, asa cum il traim in fiecare zi, asa cum ni se schimba sub priviri! Sa o spunem pentru noi, pentru copiii nostri, pentru cei care trec grabiti prin oras sau pentru cei care vin sa-l viziteze pe indelete.

Te invitam sa facem impreuna un album de familie cu Bucurestiul nostru drag sau pur si simplu sa-l descoperi asa cum s-a dezvaluit aparatului foto in prezent sau de-a lungul timpului.

Din decembrie 2007 imortalizam impreuna orasul asa cum este el, cu bune si cu rele, ca si cum ar fi un membru de familie. Am incercat sa aducem bucuria de a calatori in prezentul sau trecutul sau prin sutele de excursii si expozitii foto organizate, precum si printr-o multime de actiuni dedicate cunoasterii Bucurestiului.

Merita sa descoperim pentru noi toti si pentru copiii nostri farmecul locului, oamenii si traditiile care l-au construit, care i-au definit spiritul si care intr-un fel sau altul interfereaza zilnic cu prezentul nostru.

In www.bucurestiulmeudrag.ro punem memoriile noastre vizuale alaturi de oras, aici regasim Bucurestiul nostru, al parintiilor sau bunicilor nostri. Si tot aici lasam copiilor nostri imaginea orasului actual.

Bucura-te de Bucurestiul nostru drag, vino alaturi de noi!

 

Andrei Birsan

Presedinte Asociatia "Bucurestiul meu drag"
Tel.: 0743.076.255
andrei.birsan [at] orasul.ro

Despre proiectul Centrul Memoriei Vizuale

"Fotografia nu poate opri trecerea timpului, dar poate captura, documenta si interpreta momentele lui trecatoare pastrand amintirea clipelor pentru eternitate. Fotografia transforma ceva trecator in ceva etern pentru generatiile viitoare." (Leica AG)

 

Ne dorim ca Centrul Memoriei Vizuale sa devina un etalon in povestea vizuala a Bucurestiului. Platforma este dedicata tuturor celor care isi doresc sa-l cunoasca, viziteze, sa se informeze sau sa contribuie la imbogatirea memoriei sale.

Pentru a te bucura de toate beneficiile platformei iti recomandam sa-ti faci un cont din care vei putea incarca imagini, cauta fotografii in functie de diferite filter si sa te bucuri de articolele noastre. Daca vei dori sa contribui la colectia de imagini sau sa distribui/folosesti o imagine din platforma, te rugam sa consulti Politica noastra de confidentialitate.

 

Multumim ARCUB pentru sprijinul oferit Centrul de Memorie Vizuala fiind un proiect cultural finanțat în cadrul Programului cultural București - Orașul in-vizibil 2016 si ne bucuram ca putem fi parte din proiectul "Bucuresti 2021 Capitala Europeana a Culturii - Oras Candidat".

Andrei Bîrsan a fost cu ideea, Daniel Mihai a programat minunat site-ul, Mihai Petre l-a populat si testat, Emanuel Badescu are grija sa fie totul corect dpdv istoric.

Ii multumim lui Dragos Valceanu cel care prin firma DigitalIT ne gazduieste site-urile inca de la inceput.

 

Echipa

Andrei Birsan - initiator

Daniel Mihai - programator

Emanuel Badescu - istoric

Mihai Petre - fotograf